- Home
- Kuchařka
- Domácí výrobky
- KVAŠENÁ ŘEPA
Máte rádi kysané zelí?? V tom případě toto vás naprosto nadchne!!
Ingredience
- 1 řepa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- list zelí nebo kapusty nebo 1 vrstva cibule
- Sůl
Důležité
sklenice musí být absolutně čistá. Ideálně ji před naplněním vypláchněte vařící vodou.
Postup
Mrkev i řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl v poměru 1-2% z váhy zeleniny. Důkladně promícháme čistýma rukama a necháme 15min, aby zelenina pustila alespoň trošku šťávy. Poté přimícháme na proužky nakrájenou cibuli, lehce promícháme bez mačkání a naplníme zavařovací sklenici. Stlačíme co nejvíce, a navrch dáme plátek ze zelí, cibule nebo kapusty, aby zelenina byla kompletně ponořená. Zakryjeme víčkem, ale neutahujeme, aby tekutina mohla odtékat, Takto necháme sklenici 3 dny kvasit na lince. Doporučuji pod sklenici talířek.Tekutina barví.
Po třech dnech je možné kvašenou řepu konzumovat. Následně uchovávejte v lednici.
Nasdílejte to: