Hřebíček je mé oblíbené koření, které si každý den ráno dávám s jablíčkem.

Už od historie byl hřebíček považován za velký lék.

Například se věřilo, že hřebíček dokáže zahnat i mor.

Abatyše Hildegarda dokonce doporučovala rozkousat hřebíček třikrát denně, aby se prokrvilo celé tělo a zničili se paraziti.

Proč?

Hřebíček obsahuje silice a třísloviny, které zmírňují bolest, léčí záněty a májí antiseptické účinky.

Účinky

  • je antiseptický
  • podporuje játra
  • bojuje proti plísním
  • podporuje trávení
  • ničí chorobotvorné zárodky v trávicím traktu!

Zajímavosti

Jak si ověříte, že máte kvalitní hřebíček?

Jednoduše.

Kvalitní plave na vodní hladině hlavičkou nahoru a nekvalitní vodorovně.

Víte, jaké cukroví obsahuje toto skvělé koření?

Tím uhodnete i mé oblíbené cukroví…

Nasdílejte to: