- Home
- Herbář a koření
- SKOŘICE CEJLONSKÁ
Skořice je prostě absolutní top!
Nejen že bez skořice si nemůžu představit snídaní s ovocem, ale skořice i snižuje glykemický index sladkých jídel. Což se hodí ve vánočním čase!
Dejte do každého cukroví trošku skořice a pomůžete tím žlučníku, játrům a vůbec celému trávení!
Účinky
- má protizánětlivé účinky
- chrání zdraví srdce
- snižuje glykemický index, proto pomáhá lidem s cukrovkou
- chrání mozek před neurologickými poruchami
- chrání zuby
- má antibakteriální a antiseptické účinky
Zajímavosti
Skořice obsahuje spoustu manganu, který pomáhá štěpit tuky, chrání organismus proti plísním a bakteriím a napomáhá mozkové činnosti!
A skořice nemusí být jen ve sladkých jídlech, ale i ve víně! Jak to dělají Řekové a Římani. V Turecku není novinkou dávat skořici i do polévky.
POZOR: Existují 2 druhy skořice – Cejlonská (pravá) a Cassia (činská)
Vždy preferujte skořici Cejlonskou před Cassia, protože Cejlonská obsahuje mnohem menší množství kumarinu, který není ideální pro denní použití.
Nasdílejte to: