Skořice je prostě absolutní top!

Nejen že bez skořice si nemůžu představit snídaní s ovocem, ale skořice i snižuje glykemický index sladkých jídel. Což se hodí ve vánočním čase!

Dejte do každého cukroví trošku skořice a pomůžete tím žlučníku, játrům a vůbec celému trávení!

Účinky

  • má protizánětlivé účinky
  • chrání zdraví srdce
  • snižuje glykemický index, proto pomáhá lidem s cukrovkou
  • chrání mozek před neurologickými poruchami
  • chrání zuby
  • má antibakteriální a antiseptické účinky

Zajímavosti

Skořice obsahuje spoustu manganu, který pomáhá štěpit tuky, chrání organismus proti plísním a bakteriím a napomáhá mozkové činnosti!

A skořice nemusí být jen ve sladkých jídlech, ale i ve víně! Jak to dělají Řekové a Římani. V Turecku není novinkou dávat skořici i do polévky.

POZOR: Existují 2 druhy skořice – Cejlonská (pravá) a Cassia (činská)

Vždy preferujte skořici Cejlonskou před Cassia, protože Cejlonská obsahuje mnohem menší množství kumarinu, který není ideální pro denní použití.

Nasdílejte to: