Výroba vlastní hořčice je opravdu snadná. Jakmile pochopíte základní postup, můžete začít improvizovat s nejrůznějšími bylinkami a chutěmi. V tomhle receptu sem vybrala pikantní chuť papriček jalapeño, Postup je velmi jednoduchý, ale hořčičná semínka musíte dva dny před přípravou hořčice namočit, aby se je jich chuť uvolnila.

V receptu používám světlou a tmavou hořčici, ale pokud máte raději jemnější chuť, klidně tu tmavou vynechte a použijte dvojnásobné množství světlé.

Ingredience

  • 1/4 hrnku světlých hořčičných semínek
  • 1/4 hrnku tmavých hořčičných semínek
  • 1/2 hrnku jablečného octa
  • 1 čajová lžička medu
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
  • 1 čajová lžička mleté papričky jalapeño
  • 1 čajová lžička soli

Postup

Hořčičná semínka dejte do skleněné mísy a zalijte jablečným octem. Přikryjte a nechte 2 dny uležet.

Semínka i s tekutinou přendejte do kuchyňského robota nebo mixéru. Přidejte ostatní ingredience a rozmixujte na kaši.

Hořčice vydrží v ledničce přibližně půl roku.

Výsledné množství: 1 a 1/4 hrnku

Dobrou chuť

Nasdílejte to: