Máte rádi kysané zelí?? V tom případě toto vás naprosto nadchne!!

Ingredience

  • 1 řepa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • list zelí nebo kapusty nebo 1 vrstva cibule
  • Sůl

Důležité

sklenice musí být absolutně čistá. Ideálně ji před naplněním vypláchněte vařící vodou.

Postup

Mrkev i řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl v poměru 1-2% z váhy zeleniny. Důkladně promícháme čistýma rukama a necháme 15min, aby zelenina pustila alespoň trošku šťávy. Poté přimícháme na proužky nakrájenou cibuli, lehce promícháme bez mačkání a naplníme zavařovací sklenici. Stlačíme co nejvíce, a navrch dáme plátek ze zelí, cibule nebo kapusty, aby zelenina byla kompletně ponořená. Zakryjeme víčkem, ale neutahujeme, aby tekutina mohla odtékat, Takto necháme sklenici 3 dny kvasit na lince. Doporučuji pod sklenici talířek.Tekutina barví.

Po třech dnech je možné kvašenou řepu konzumovat. Následně uchovávejte v lednici.

Nasdílejte to: