Jak jsem říkala, kurkumu mám ráda a tahle čočka s kokosovým mlékem je prostě lahoda!

Kdo nevyzkouší, neuvěří…

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • lžička mletého kari
  • lžička sušeného koriandru
  • 250g červené čočky
  • kokosové mléko v plechovce
  • 250g rýže

Postup

Rýži uvaříme dle návodu, čočku propláchneme, ideálně necháme namáčet alespoň hodinku (nemusí ale být) a poté vaříme v neosolené vodě do měkka. Na oleji si orestujeme cibulku na kostičky a česnek nadrcený s trochou soli. Poté přidáme čočku bez vody, koření, chvilku restujeme a zalijeme kokosovým mlékem. Prohřejeme a chvilku vaříme, aby nám vznikla konzistencí omáčka. Podáváme s rýží, aby vznikl kompletní talíř – výživově. A je hotovo!

K čočce doporučuji posypku z tymiánu a majoránky, aby luštěnina tolik nenadýmala.

Jednoduchý recept, ale s kokosovým mlékem a kari vzniká labužnické jídlo!

Nasdílejte to: