- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- FAZOLOVÁ SEKANÁ S POLENTOVOU KAŠÍ
Je to sekaná? Ano, ale fazolová.
Je to kaše? Ano, ale polentová.
A musím říci, že toto je mé oblíbené jídlo!
Tradiční ale netradičně.
Ingredience
- 1,5 hrnku uvařených adzuki fazolek
- ¾ hrnku vlašských ořechů
- 1 hrnek mletých ovesných vloček na hrubou mouku
- 1 hrnek na jemno nakrájené cibule
- 1 hrnek nahrubou nastrouhané mrkve
- Sůl
- Umeocet
- 3 pl oleje
- Půl hrnku nakrájené petržele najemno
- ¼ hrnku nakrájeného libečku na jemno nebo sušeného
- pokud máte sušený popenec, tymián, majoránku, určitě se nebojte sypat!
Ingredience na kaši
- polenta
- voda
- sůl
- bylinky – oregáno, tymián, rozmarýn…
- sušená rajčata na kousky (nemusí být, ale s nimi je to lahoda)
Postup – sekaná
Osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou na hrubo mrkev a sůl. Všechny bylinky si nakrájíme na jemno. Do pánve přidáme nahrubo umleté vlašské ořechy, uvařené fazolky bez vody, zahustíme ovesnou moukou, přidáme bylinky a promícháme. Pokud je směs hodně suchá, přidejte trošku vody. Dochutíme solí a umeoctem. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem. Natlačíme do formy a dobře upěchujem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° 45min. Pak necháme 20 min vychladnout a opatrně vyklopíme. Krájíme až vychladne. Jinak se sekaná trhá
Postup – kaše
polentu nasypeme do množství vody dle návodu na obalu. Přisypeme bylinky, rajčata, sůl, vše promícháme a poté teprve směs za stálého míchání vaříme.
Nasdílejte to: