- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- GRATINOVANÝ BYLINKOVÝ KVĚTÁK
Další recept plný bylinek. A to já ráda!
Ingredience
- květák
- cibule
- olej
- tymián
- česnek – 4 stroužky
- sůl, pepř
- skořice – 1 lžička
- pomerančové kari – lžíce (pomerančová kůra, kurkuma, česnek, šalvěj, kmín drcený, pepř mletý, koriandr mletý, hořčice)
- zavařená rajčata (jedna sklenice/plechovka)
- červené fazole uvařené – adzuki
Postup
Předehřejeme troubu, do pečící misky (pečícího talíře) vložíme pečící papír, položíme na něj připravený květák na růžičky rozebraný uříznutou stranou dolů, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje na vaření a dáme péct přikryté poklicí zapékací mísy. Asi na 30 – 40 minut. Zkrátka, jakmile bude květák lehce dozlatova opečen je hotovo. Během pečení obracejte.
Mezitím co se peče květák, dáme se do přípravy omáčky – směsi.
Na jemno nakrájím cibuli a orestujeme. Všechny ingredience včetně cibulky dáme do hrnce a necháme povařit, aby se chutě koření provoněly. Poté přidáme uvařené adzuki fazolky, upečený květák a vše promícháme.
Můžeme dochutit Tamari omáčkou nebo soyu omáčkou.
Nasdílejte to: