- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- GULÁŠ Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ
Hodně krát jsem slyšela někoho, jak na pálivé jídlo řekne:,,To píše!“
Proč zrovna píše? Že se pálivé zapíše do celého těla?
Nevím.
Ale tento guláš píše úplně stejně.
Ingredience
- 2 cibule
- olej
- 200 g čerstvé hlívy ústřičné
- 1 rajský protlak
- 1 velká lžíce gulášového koření
- kajenský pepř
- 2 lžíce polenty
- umeocet
- sůl
Postup
Cibuli osmahneme na oleji se solí, přidáme hlívu na malé kostičky a též chvíli restujeme. Přilijeme rajský protlak, vodu 500ml nebo vývar, sůl, koření a vše necháme probublat. Dochutíme ume octem.
Na zahuštění použijeme lžíce polenty, nutné hned zamíchat!
Vaříme asi 5 minut a je hotovo.
Nasdílejte to: