Hodně krát jsem slyšela někoho, jak na pálivé jídlo řekne:,,To píše!“

Proč zrovna píše? Že se pálivé zapíše do celého těla?

Nevím.

Ale tento guláš píše úplně stejně.

Ingredience

  • 2 cibule
  • olej
  • 200 g čerstvé hlívy ústřičné
  • 1 rajský protlak
  • 1 velká lžíce gulášového koření
  • kajenský pepř
  • 2 lžíce polenty
  • umeocet
  • sůl

Postup

Cibuli osmahneme na oleji se solí, přidáme hlívu na malé kostičky a též chvíli restujeme. Přilijeme rajský protlak, vodu 500ml nebo vývar, sůl, koření a vše necháme probublat. Dochutíme ume octem.

Na zahuštění použijeme lžíce polenty, nutné hned zamíchat!

Vaříme asi 5 minut a je hotovo.

Nasdílejte to: