Avokádo je skvělá věc, ať už na pomazánku, nebo na domácí majolku na bramborový salát.
Co ale dělat když spotřebujeme jen půlku avokáda? Bohužel avokádo do druhého dne zhnědne a je nepoživatelné i když je v lednici.
Dám vám tip, jak si uchovat půlku avokáda do dalšího dne bez zhnědnutí!
Budete potřebovat
- kokosový/olivový/slunečnicový olej nebo citronová šťáva
- potravinářská folie/menší krabička
Postup
Pečlivě pomažte zelenou část avokáda olejem nebo šťávou z citrónu. Následně zabalte avokádo do potravinářské folie tak, aby u zelené části bylo co nejméně vzduchu. Tím zabráníme rychlé oxidaci na povrchu nařízlé strany. Pokud nemáte po ruce folii, dejte půlku avokáda do malé krabičky.
Uchovávejte v lednici do druhého dne.😉
Nasdílejte to: