Pohanka je vděčná příloha, která vám nezabere více, než 3 minuty času.
Stačí pohanku přelít vařící vodou z konvice a nechat minutu vařit. (Pokud trošku pění, pěnu sebereme). Pak už jen nechat pod pokličkou dojít dalších 20 min. Ideální je pokličku přikrýt ještě utěrkou, aby pohanka byla opravdu v teple a jako v peřince.
Pokud pohanku jíte poprvé, určitě do ni zamíchejte sůl, oregáno, pesto, sušená rajčata nebo pečenou zeleninu.
Pohanka má specifickou chuť, kterou ne každého zaujme na první dobrou.
Já ji miluji, proto mi stačí malá posypka, sůl a pepř.
Na talíři si ji můžete dát s čímkoliv, ať už s masem nebo skvělou čočkovou sekanou, jako já.
Kromě jen jednoduché přílohy, jsou z pohanky výborné i nočky.
Nasdílejte to: