U nás je amarant známý jako laskavec, což je jihoamerická rostlina. Lidé ji znali již stovky let dozadu jako potravinu a léčivou rostlinu. Používali ji Inkové, Aztéci a Mayové, pro které sloužila jako základní potravina používaná při rituálních obřadech.

Amarant je zase přirozeně bezlepková obilovina.

A na co je amarant skvělý?

Účinky

  • Podporuje obranyschopnost organismu a imunitní systém.
  • Je výbornou prevencí před kardiovaskulárními onemocněními – snižuje vysoký cholesterol.
  • Podporuje činnost mozku.
  • Pročišťuje tlusté střevo od nečistot; pomáhá dokonce i při rakovině tlustého střeva.
  • Zlepšuje trávení.
  • Prevence osteoporózy.

Tip

Z amarantu můžete si připravit jak už kaši, tak je skvělý do polévky pro zahuštění, či do omáček.

Ale POZOR- je nutné ho vařit alespoň 25 min. Proto do polévky hned na začátku, aby se pořádně uvařila.

Nasdílejte to: