Tak už víte, co je mé oblíbené cukroví?

Pracny. Ano.

Akorát já si recept upravila a dala tam více hřebíčku, aby byly pracny pěkně provoněné…

Ingredience

  • 200g špaldové mouky
  • 150 g mletých lískových ořechů
  • 150 g ghí
  • 120 g kokosového cukru nebo i možno dát sirup
  • 1 vejce
  • 20 g kakaa
  • 10 hřebíčků (rozdrtíme v hmoždíři)
  • 1/2 lžičky skořice

Postup

Smíchejte všechny ingredience a na válu vytvořte těsto. Vzniklé těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.

Těsto napěchujte do formiček. Pokud chcete, aby se pracny po pečení lépe vyklopily, vymažte formičky ghím a obalte vnitřek formičky trochou mouky.

Pracny pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 15 minut.

Upečené pracny vyklopte z formiček a skladujte je na chladném místě.

A je hotovo!

Nasdílejte to: