- Home
- Kuchařka
- Domácí výrobky
- DOMÁCÍ HOŘČICE
Výroba vlastní hořčice je opravdu snadná. Jakmile pochopíte základní postup, můžete začít improvizovat s nejrůznějšími bylinkami a chutěmi. V tomhle receptu sem vybrala pikantní chuť papriček jalapeño, Postup je velmi jednoduchý, ale hořčičná semínka musíte dva dny před přípravou hořčice namočit, aby se je jich chuť uvolnila.
V receptu používám světlou a tmavou hořčici, ale pokud máte raději jemnější chuť, klidně tu tmavou vynechte a použijte dvojnásobné množství světlé.
Ingredience
- 1/4 hrnku světlých hořčičných semínek
- 1/4 hrnku tmavých hořčičných semínek
- 1/2 hrnku jablečného octa
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
- 1 čajová lžička mleté papričky jalapeño
- 1 čajová lžička soli
Postup
Hořčičná semínka dejte do skleněné mísy a zalijte jablečným octem. Přikryjte a nechte 2 dny uležet.
Semínka i s tekutinou přendejte do kuchyňského robota nebo mixéru. Přidejte ostatní ingredience a rozmixujte na kaši.
Hořčice vydrží v ledničce přibližně půl roku.
Výsledné množství: 1 a 1/4 hrnku
Dobrou chuť
Nasdílejte to: