- Home
- Kuchařka
- Domácí výrobky
- DOMÁCÍ HOŘČICE
Výroba vlastní hořčice je opravdu snadná. Jakmile pochopíte základní postup, můžete začít improvizovat s nejrůznějšími bylinkami a chutěmi. V tomhle receptu sem vybrala pikantní chuť papriček jalapeño, Postup je velmi jednoduchý, ale hořčičná semínka musíte dva dny před přípravou hořčice namočit, aby se je jich chuť uvolnila.
V receptu používám světlou a tmavou hořčici, ale pokud máte raději jemnější chuť, klidně tu tmavou vynechte a použijte dvojnásobné množství světlé.
Ingredience
- 1/4 hrnku světlých hořčičných semínek
- 1/4 hrnku tmavých hořčičných semínek
- 1/2 hrnku jablečného octa
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
- 1 čajová lžička mleté papričky jalapeño
- 1 čajová lžička soli
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Hořčičná semínka dejte do skleněné mísy a zalijte jablečným octem. Přikryjte a nechte 2 dny uležet.
Semínka i s tekutinou přendejte do kuchyňského robota nebo mixéru. Přidejte ostatní ingredience a rozmixujte na kaši.
Hořčice vydrží v ledničce přibližně půl roku.
Výsledné množství: 1 a 1/4 hrnku
Dobrou chuť
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/20201023_183908-scaled-e1641050316706-uai-258x163.jpg)
Nasdílejte to: