Už jste někdy ochutnali pšeničné klíčky, či mungo fazolky??
Je to absolutní lahoda!
Vytvořte si doma vitamínovou bombu.
Díky klíčení se luštěniny i obilniny probudí a zněkolikanásobí svůj obsah vitamínů a minerálů díky metabolickým změnám. A díky klíčení je i skvěle stravitelná.
Doporučuji zkusit naklíčit
- pšeničné zrno
- mungo fazolky
- malá hnědá čočka
- pohanka – dá více práce a má specifickou chuť
Důležité
Klíčky obecně hodně nabydou na objemu v průběhu klíčení. Proto ze začátku doporučuji tak 2 ne vrchovaté lžíce suchých luštěnin nebo obilovin na jednu zavařovací sklenici.
Postup
Stačí jen namočit na 12-24 hodin a poté vodu slít a pravidelně každé ráno a večer jen proplachovat studenou vodu a vodu zase slít. Už po dnu a půl můžete mlsat….
Není potřeba speciálních misek, jako vidíte na obrázku. Bohatě vám postačí zavařovací sklenice vždy s jemně povoleným víčkem.
Nasdílejte to: