Už jste někdy ochutnali pšeničné klíčky, či mungo fazolky??

Je to absolutní lahoda!

Vytvořte si doma vitamínovou bombu.

Díky klíčení se luštěniny i obilniny probudí a zněkolikanásobí svůj obsah vitamínů a minerálů díky metabolickým změnám. A díky klíčení je i skvěle stravitelná.

Doporučuji zkusit naklíčit

  • pšeničné zrno
  • mungo fazolky
  • malá hnědá čočka
  • pohanka – dá více práce a má specifickou chuť

Důležité

Klíčky obecně hodně nabydou na objemu v průběhu klíčení. Proto ze začátku doporučuji tak 2 ne vrchovaté lžíce suchých luštěnin nebo obilovin na jednu zavařovací sklenici.

Postup

Stačí jen namočit na 12-24 hodin a poté vodu slít a pravidelně každé ráno a večer jen proplachovat studenou vodu a vodu zase slít. Už po dnu a půl můžete mlsat….

Není potřeba speciálních misek, jako vidíte na obrázku. Bohatě vám postačí zavařovací sklenice vždy s jemně povoleným víčkem.

Alfa vojtěška

Nasdílejte to: