ŠOPSKÝ SALÁT? Raději ne. A proč?
Kombinujeme potraviny spíše dle chuťových pohárků, než dle svého zažívání, což se už mnoha lidem vymstilo…
Jedním z příkladů je šopský salát, kde hlavní ingrediencí jsou rajčata a okurka.
Bohužel naše trávení nám nepoděkuje.
Protože rajče potřebuje úplně jiný čas na trávení než okurka. A co se stane s potravinou, která je strávená dříve, než ta druhá? Začne kvasit a čeká se na strávení té druhé. My můžeme cítit akorát pálení žáhy, nadýmání a následné bolení žaludku i střev.
Proto zásada číslo 1!
Rajče? Ano
Okurka? Ano
Ale NIKDY NE SPOLEČNĚ!
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/118800313_177700473877815_7187426195658117569_n-uai-258x344.jpg)
Nasdílejte to: