Své ranní polévky zbožňuji, nabijí mě energií a dobrou náladou. Lepší než chleba s nutellou!

Ingredience

  •  1 cibule
  •  červená řepa
  •  1 mrkev
  •  Kousek celeru
  •  1 lžička miso pasty
  •  2 lžíce lněných semínek nebo chia (i více)
  •  1 bobkový list
  •  1 hrnek uvařených červených fazolí
  •  1 hrnek vychladlé a ztuhlé uvařené polenty se solí
  •  Zeleninový vývar nebo voda
  •  Umeocet

Postup

Nakrájíme cibuli, mrkev, řepu a celer nastrouháme nahrubo. Dáme do hrnce s osolenou vodou/vývarem, přidáme bobkový list a vaříme 10 min. Přidáme fazole, přidáme lněné semínko rozemleté a vaříme 2 min, v trošce vody z polévky rozmícháme miso pastu a nalejeme do polévky. Necháme chvilku na prolnutí chutí a servírujeme s pár lžícemi polenty. Můžeme dochutit umeoctem.

Nasdílejte to: