Miluji indickou kuchyni a její vůni. Proto minimálně 2 krát týdně vymyslím něco s kurkumou, garam masalou nebo mletým koriandrem.

Tato polévka vás zahřeje a zasytí pomalu jako hlavní chod. Je to ale také o hustotě polévky.

Ingredience

  • 200g červené čočky
  • celý malý česnek
  • olej
  • sůl
  • lžička garam masaly nebo více
  • lžička kurkumy nebo více
  • voda nebo zeleninový vývar
  • čerstvě namletý pepř

Postup

Červenou čočku uvaříme dle návodu na obalu. A vodu vylejeme (Díky použití nové vody do polévky, nás bude čočka méně nadýmat). V hrnci si osmažíme dozlatova česnek se solí, přidáme koření a necháme vteřinku rozvonět, přidáme čočku a zalijeme vývarem nebo vodou, necháme 5 minut probublat a následně rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou polévku. Podáváme s čerstvě namletým pepřem, aby kurkuma díky piperinu v pepři měla mnohem silnější léčivé účinky, než bez něj.

Zdobíme čímkoliv zeleným.

Nasdílejte to: