- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- NEPÁLSKÉ BRAMBORY S VEJCEM
Nechte se tímto pokrmem odnést do nepálské krajiny plné zelených kopců a malých vesniček, kde se stravují pouze tím, co si sami vypěstují…
Ingredience
- 2 vejce uvařené natvrdo
- 3 velké brambory uvařené ve slupce
- 4 stroužky česneku
- kousek zázvoru
- 1-2 lžičky kurkumy
- 1-2 garam masaly
- 1 velká cibule
- chilli (sušené nebo čerstvé)
- 6 cherry rajčátek nebo trošku protlaku
- 3 lžíce oleje
- sůl
- sušený koriandr
- pepř
Postup
Cibuli a oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky, prolisujeme česnek a vše orestujeme na pánvi s trochou oleje a soli. Přidáme rajčátka nebo protlak, veškeré koření, oloupané vejce natvrdo (nakrojíme jako špekáček, aby se kurkuma dostala všude), necháme chvíli podusit, aby se koření a vůně spojily. Do směsi dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky. Vše prohřejeme a můžeme servírovat posypané čerstvě namletým pepřem.
Rada na závěr!
S Chilli opatrně, vždycky je lepší méně pálivé jídlo, ať si každý přidá dle libosti..Aby jste pak neměli jazyk v ohni.
Nasdílejte to: