- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- POLENTOVÉ KNEDLÍKY
Že by knedlíky?
Ano.
Ale polentové…
Asi nejjednodušší knedlíky na světě!
Že nevěříte?
Jen to zkuste!
Ingredience
voda
polenta
sůl
bylinky – oregáno, bazalka, majoránka…
Postup
Do vařící osolené vody nasypte polentu dle dávkování na obalu a míchejte dvě minuty. Můžete přidat i nějaké sušené bylinky – já doporučuji rozmarýn a oregáno.
Následně horkou polentu nandejte do hrnečku vypláchnutého studenou vodou. Nechte úplně vychladnout, vyklopte z hrnečku knedlík, a poté rozkrájejte na plátky. Až budete chtít knedlíky podávat, jen ohřejte.
A proč jsem k jídlu na fotce vybrala právě polentu? K masu je kukuřice hodně těžká, ale k červeným fazolím je to jako nebe! A zároveň díky ní máte kompletní talíř, i když nemáte maso!
Nasdílejte to: