Je to sekaná? Ano, ale fazolová.

Je to kaše? Ano, ale polentová.

A musím říci, že toto je mé oblíbené jídlo!

Tradiční ale netradičně.

Ingredience

  • 1,5 hrnku uvařených adzuki fazolek
  • ¾ hrnku vlašských ořechů
  • 1 hrnek mletých ovesných vloček na hrubou mouku
  • 1 hrnek na jemno nakrájené cibule
  • 1 hrnek nahrubou nastrouhané mrkve
  • Sůl
  • Umeocet
  • 3 pl oleje
  • Půl hrnku nakrájené petržele najemno
  • ¼ hrnku nakrájeného libečku na jemno nebo sušeného
  • pokud máte sušený popenec, tymián, majoránku, určitě se nebojte sypat!

Ingredience na kaši

  • polenta
  • voda
  • sůl
  • bylinky – oregáno, tymián, rozmarýn…
  • sušená rajčata na kousky (nemusí být, ale s nimi je to lahoda)

Postup – sekaná

Osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou na hrubo mrkev a sůl. Všechny bylinky si nakrájíme na jemno. Do pánve přidáme nahrubo umleté vlašské ořechy, uvařené fazolky bez vody, zahustíme ovesnou moukou, přidáme bylinky a promícháme. Pokud je směs hodně suchá, přidejte trošku vody. Dochutíme solí a umeoctem. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem. Natlačíme do formy a dobře upěchujem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° 45min. Pak necháme 20 min vychladnout a opatrně vyklopíme. Krájíme až vychladne. Jinak se sekaná trhá

Postup – kaše

polentu nasypeme do množství vody dle návodu na obalu. Přisypeme bylinky, rajčata, sůl, vše promícháme a poté teprve směs za stálého míchání vaříme.

Nasdílejte to: