Ingredience
- kopřivy (čím více, tím lépe) – spíše menší, nebo brát jen horní polovinu
- česnek
- sůl
- velká cibule
- vejce
- 100ml smetany nebo ideálně kokosového mléka v plechovce
- cibulku s česnekem zesklovatíme na pánvi.
Postup
Kopřivy nasekáme na drobno a vhodíme je do osolené vroucí vody, aby byly ponořené. Vaříme 10 min. Tím se zbavíme hořkosti. Vodu slijeme a kopřivy chodíme do pánve s cibulkou a česnekem. Osolíme, opepříme,přidáme vejce, zamícháme vše, aby se vejce dostalo všude a přidáme popř. trošku vody a dusíme asi 15 min. Přidáme kokosové mléko z plechovky a vše rozmixujeme.
Vuala…..hotovo.
Špenát bez špenátu na světě!
Můžete podávat jako klasicky, nebo i např. s dýňovými gnocchi s parmezánem.
Nasdílejte to: