Plněná dýně je prostě ideální pokrm, když dýně jsou v sezóně a dýňovou polévku už nemůžete ani vidět.

Ingredience

  • 1 dýně hokkaido
  • 250g červené čočky v suchém stavu
  • 150g černých oliv
  • 200ml rajského protlaku nebo rajčatové pasty
  • Cibule
  • velká petržel
  • sůl
  • červená paprika
  • majoránka
  • tymián
  • 2 lžíce mletého žlutého lněného semínka
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce vlákniny

Postup

Červenou čočku uvaříme dle návodu. Přebytečnou vodu slijeme. Do 3/4 hrnku vody dáme chia semínka, lněné semínko a dvě lžíce vlákniny a necháme 5 min nabobtnat. Do čočky přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, petržel a na kolečka černé olivy. Všechno nakrájené, nabobtnalou směs, koření a čočku smícháme v plnící směs.

Dýni hokkaido rozpůlíme napůl, vydlabeme semínka a řádně dýni osolíme a posypeme červenou paprikou. Naplníme a náplň trošku zmáčkneme lžící. Ze zbytku směsi děláme placičky rukou na pečící papír. Vše pečeme do zlatova a až dýně bude měkká.

Jde o absolutní bombu!

Nasdílejte to: