Jak už víte, ráda experimentuji. A protože quiche mi přijde stereotyp, vymyslela jsem si zdravý bezlepkový a bezlaktózový koláč.

Ingredience na korpus

  • 350 g uvařené quiney
  • 100g rýžové mouky
  • 70g pohankové mouky
  • trocha vody
  • sůl
  • oregáno

Postup

Vše smícháme a promačkáme rukou na hutné těsto. Na pečící papír mokrýma rukama rozprostřeme do dortové formy a uděláme vysoký okraj.

Ingredience na náplň

  • hrnek kešu přes noc namočených ve vodě
  • hrnek slunečnicových semínek
  • 1 velký batát
  • kus dýně
  • tymián lžička
  • majoránka lžička
  • oregáno
  • sůl půl lžičky
  • lahůdkové droždí 2 lžíce
  • 2 lžíce oleje
  • trošku vody
  • mleté lněné semínko
  • rýžová mouka
  • trocha cizrny

Postup

Kostky oloupaného batátu společně s kostky dýně dáme vařit do osolené vody (vody jen tolik, aby byly kostky skoro ponořené). Po změknutí rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. Ochutnáme a když tak dosolíme. Postupně přisypáváme mouku, aby nám vznikla hustá směs. Můžeme zahustit i mletým lněným semínkem. Nakonec vmícháme kuličky cizrny

Tuto směs nalijeme (přesuneme) do připraveného korpusu.

Dáme zapéct na 170 stupňu asi 45 min.(dle vaší trouby)

Nasdílejte to: