- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- SEMÍNKOVÝ CHLÉB PLNÝ BYLINEK
Semínkový chléb si spousta lidí kupuje v obchodě v domnění, že je extrémně složité si ho doma připravit. A to i v bezlepkové verzi!
A víte, co vám řeknu?
Je to za chvilku hotové!
A co si do toho přidáme?
Spoustu bylinek!
Ingredience
- 1 hrnek (250ml) slunečnicových semínek podrcených
- nadrobno
- 2 a 1/4 hrnku ovesných vloček – možno i bezlepkových –
- namletých najemno
- 1/3 hrnku jáhel v suchém stavu
- 1/3 hrnku pohanky kroupa v suchém stavu
- 1/2 hrnku lněných semínek namletých najemno
- 1/4 chia semínek
- 30 g psyllia
- 2 lžičky soli
- 1 hrnek oříšků (možno lískové, vlašáky, mandle)
- nasekaných nadrobno
- 2 a 3/4 hrnku vody
- 1 lžička nasušených květů řebříčku obecného (nemusí být)
- 1 rovná lžíce tymiánu
- 1 rovná lžíce oregána
- 1 rovná lžíce popence (nemusí být)
- 450 ml vody
Postup
Tip: Pohanku, jáhly a slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi, až začnou vonět a zezlátnou.
V nádobě smícháme vodu, psyllium, chia, lněné semínko a necháme 5 minut nasáknout.
Smícháme všechny ostatní ingredience (suché) a přidáme směs semínek nebo opraženou směs.
Smícháme nakonec obě směsi dohromady a dáme do formy na pečící papír.
Necháme přes noc nebo až 24 hodin zakryté potravinářskou folií v ledničce.
Pečeme na 170-180°C asi 20 minut.
Vyklopíme z formy na plech dopečeme 40 minut dozlatova.
Necháme úplně vychladnout a poté krájíme.
Nasdílejte to: