Když je jaro, a všude kolem nás začínají vyrůstat nádherné šťavnaté bylinky, láká mi to je utrhnout a hned s nimi začít kouzlit. Proto jsem vtvořila tento recept, kde můžete spotřebovat vše jedlé, co vám cestou cvrnke do oka.

Ingredience

  •  1 mrkev
  •  hrnek květáku nakrájeného na malé růžičky
  •  asi 10 cm řapíkatého celeru
  •  1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  •  sůl
  •  dýňové semínko
  •  kousek zázvoru
  •  kopřiva, plicník lékařský,fialky

Postup

Kousek zázvoru nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu.

Zeleninu si nakrájíme, přidáme sůl, vodu nebo vývar a vaříme 10 min. Následně přidáme nasekané bylinky spolu s dýňovým semínkem a vypneme. Bylinky tak neztratí svoji barvu.

A je to!

Nasdílejte to: