Klasické karbanátky jsou velmi náročné na naše zažívání. Proto jsem se rozhodla vymyslet si recept po svém. A věřte nebo ne. Jsou mnohem lepší, než ty s masem!

A jak na ně?

Ingredience

  • Vrchovatý hrnek uvařené červené čočky
  • 2 lžíce psylia a 200 ml vody
  • Bezlepková mouka – pohanková, jáhelná, rýžová…
  • Cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Sůl a pepř
  • Drcený kmín
  • 3 lžíce majoránky (i více)
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíčky chia semínek namočených v 100ml vody

Postup

Psylium zalijeme vodou a necháme 10 min nabobtnat. Chia semínka necháme 20 min nabobtnat ve vodě. Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s rozdrceným česnekem na troše oleje se solí. Po vychladnutí následně všechny ingredience smícháme a uděláme mokřejší těsto – mouku přisypáváme postupně. Připravíme si plech s pečícím papírem a mokrýma rukama vytvoříme placičky do tvaru karbanátků. Potřeme olejem a dáme péct na 170 stupňů dozlatova.

Nasdílejte to: