Ingredience
- Vrchovatý hrnek uvařené červené čočky
- 2 lžíce psylia a 200 ml vody
- Bezlepková mouka – pohanková, jáhelná, rýžová…
- Cibule
- 5 stroužků česneku
- Sůl a pepř
- Drcený kmín
- 3 lžíce majoránky (i více)
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 2 lžíčky chia semínek namočených v 100ml vody
Postup
Psylium zalijeme vodou a necháme 10 min nabobtnat. Chia semínka necháme 20 min nabobtnat ve vodě. Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s rozdrceným česnekem na troše oleje se solí. Po vychladnutí následně všechny ingredience smícháme a uděláme mokřejší těsto – mouku přisypáváme postupně. Připravíme si plech s pečícím papírem a mokrýma rukama vytvoříme placičky do tvaru karbanátků. Potřeme olejem a dáme péct na 170 stupňů dozlatova.
Nasdílejte to: