- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- RATATOILLE S PAPRIKOVÝM TEMPEHEM
Vždy, když se řekne Ratatouille, vybavím si Francii a film, kde myš pomáhá lidem vařit. Díky tomuto filmu jsem hned dostala chuť experimentovat v kuchyni a vytvořit se vlastní delikátní Ratatouille!
Tak jdem na to!
Ingredience
- 1 malá zelená cuketa
- 1 malá žlutá cuketa
- 2-3 batáty nebo brambory
- 1 vanička rajčat
- 1 cibule
- Olej
Ingredience na omáčku
- 250 g přírodního tempehu
- 4 lžíce protlaku nebo rajčatové pasty
- 2 vrchovaté lžíce sladké papriky
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- Olivový olej
- Sůl
- 3 lžíce provensálského koření
- Hrst sušeného estragonu (nemusí být)
Postup
Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku:
Orestujeme v nepřilnavém hrnci kostičky cibule a protlačený česnek na oleji se solí. Tempeh nakrájíme na kostičky a přidáme všechny ostatní ingredience. Vše rozmixujeme na pyré a tuto směs smícháme s cibulkou a česnekem v hrnci.
Následně vymažeme olejem zapékací mísu, aby byla připravená na skládání.
Na kolečka nakrájíme batát nebo brambory, cukety a rajčata/papriku.
Plátky zeleniny nasolíme a skládáme do mísy postupně žlutou cuketu, brambory, zelenou cuketu, rajčata, pyré a tak dále.
Pečeme nezakryté v troubě na 170°C zhruba hodinu a půl do změknutí zeleniny.
Podáváme.
Nasdílejte to: