Vždy, když se řekne Ratatouille, vybavím si Francii a film, kde myš pomáhá lidem vařit. Díky tomuto filmu jsem hned dostala chuť experimentovat v kuchyni a vytvořit se vlastní delikátní Ratatouille!

Tak jdem na to!

Ingredience

  • 1 malá zelená cuketa
  • 1 malá žlutá cuketa
  • 2-3 batáty nebo brambory
  • 1 vanička rajčat
  • 1 cibule
  • Olej

Ingredience na omáčku

  • 250 g přírodního tempehu
  • 4 lžíce protlaku nebo rajčatové pasty
  • 2 vrchovaté lžíce sladké papriky
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Olivový olej
  • Sůl
  • 3 lžíce provensálského koření
  • Hrst sušeného estragonu (nemusí být)

Postup

Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku:

Orestujeme v nepřilnavém hrnci kostičky cibule a protlačený česnek na oleji se solí.  Tempeh nakrájíme na kostičky a přidáme všechny ostatní ingredience. Vše rozmixujeme na pyré a tuto směs smícháme s cibulkou a česnekem v hrnci.

Následně vymažeme olejem zapékací mísu, aby byla připravená na skládání.

Na kolečka nakrájíme batát nebo brambory, cukety a rajčata/papriku.

Plátky zeleniny nasolíme a skládáme do mísy postupně žlutou cuketu, brambory, zelenou cuketu, rajčata, pyré a tak dále.

Pečeme nezakryté v troubě na 170°C zhruba hodinu a půl do změknutí zeleniny.

Podáváme.

Nasdílejte to: