Ingredience
- 100g pohankové mouky (pokud máte celozrnnou, přidejte ještě 100ml vody navíc do receptu)
- 100g quineove mouky
- 100g kokosové mouky
- 3 lžíce psylia s 300ml vody
- 1 lžička badyánu
- 1 lžička skořice
- Špetka Kardamonu
- Lžička sody
Ingredience – náplň
- Zavařená jablka
- Kokos
- Hřebíček nadrcený
- Skořice
- Datlová pasta/pyré/jiná marmeláda
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/03/20220320_093704-scaled-uai-258x194.jpg)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Psyllium zalijeme vodou a necháme nabobtnat alespoň 10 minut. Mezitím si smícháme všechny ostatní ingredience. Poté přidáme nabobtnalé psyllium a vytvoříme těsto. Pokud máme těsto moc husté, přisypeme trochu mouky. Těsto pořádně propracujeme, až vznikne hmota, která jde i vyválet. Připravíme si misku srnčí hřbet, vyložíme pečícím papírem a 1/3 těsta namačkáme do formy tak, aby těsto bylo i po okrajích. Následně naplníme zavařenými jablky/kousky jablek bez slupky, posypeme hřebíčkem a kokosem a skořicí, poté uděláme prostřední vrstvu z 2. třetiny těsta, spojíme s okrajem těsta znovu dáme vrstvu jablek společně s kořením a kokosem a nakonec z poslední 1/3 těsta vyválíme svrchní placku a z části placky proužky na zdobení. Placku urovnáme a spojíme s okraji, namažeme datlovou pastou nebo marmeládou, dozdobíme a dáme péct na 170 stupňů asi 35-40 minut. Dle trouby. Před vyndáním necháme úplně vychladnout.
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/03/20220320_094502-scaled-uai-258x194.jpg)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/03/20220320_103645-scaled-uai-258x194.jpg)
Nasdílejte to: