- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- BEZLEPKOVÉ BATÁTOVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ HLÍVOU ÚSTŘIČNOU
Hlíva ústřičná je nejenom chutná houba, z které lze udělat skvělý guláš, ale má i léčivou moc.
Zvyšuje totiž obranyschopnost organismu, a zvyšuje odolnost vůči virům, bakteriím a plísním.
A co si uděláme dobrého? Bezlepkové knedlíčky plněné restovanou hlívou ústřičnou. A vězte, že je to absolutní špica!
Ingredience – náplň
- 1 balení hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- sůl
- kmín
- olej
Ingredience – těsto
- 1 střední batát
- pohanková mouka nebo i jiná
- rýžová mouka
- 3 lžíce oleje
- sůl
- hrst sušené petržele
Postup
Uvaříme batát ve slupce úplně do měkka tak, aby po oloupání jsme mohli batát úplně rozmačkat na kaši.
Orestujeme cibuli se solí na oleji do sklovata a přidáme na kousíčky nakrájenou hlívu ústřičnou, ještě trochu soli a kmín. Přilijeme trošku vody, aby se houby nepřipálili a necháme 20 probublávat a restovat, až se voda úplně ztratí.
Dále si připravíme těsto. Batát oloupeme, rozmačkáme a přisypeme ostatní ingredience. Mouku postupně přisypáváme, až vznikne tuhé těsto. Tvarujeme placičky, do každé placičky dáme trošku houbové směsi a uděláme knedlík. Knedlíky uvaříme v osolené vodě. Hotové jsou v momentě, když vyplavou na hladinu.
Pokud chceme úplný talíř, přidáme luštěninu – např. čočku na kyselo, či cokoliv jiného.
Nasdílejte to: