- Home
- Diety
- Bezlepková jídla
- MARMELÁDA Z ČERNÉHO JEŘÁBU, ŠVESTEK S RUMEM A VANILKOU
Černý jeřáb je pro dost lidí až moc trpký. Proto jednou z variant, jak si dát vitamíny, i když toto ovoce nám čerstvé nechutná, je marmeláda.
Co budeme potřebovat na ten zázrak?
Ingredience
- 1ks pektinu na 2 kg
- 1 kg černého jeřábu – podrceného
- 1 kg švestek vypeckovaných nakrájených na kousky
- 1 kg cukru (krystal)
- 2 pytlíky vanilkového cukru
- 200 ml rumu
- 2 lžíčky kyseliny citronové
Postup
Nejlepší je postupovat dle návodu na pektinu. V mém případě – ovoce dáme pomalu vařit a přidáme pektin smíchaný s 2 lžícemi cukru, promícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 2 minuty. Poté přidáme cukr, rum, vanilkové cukry a vaříme alespoň 7 min (stále mícháme). Odstavíme, přidáme 2 lžíčky kyseliny citronové, zamícháme a plníme ihned do sklenic. Ihned sklenice zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
A je to! Zázrak na světě!
Nasdílejte to: