Černý jeřáb je pro dost lidí až moc trpký. Proto jednou z variant, jak si dát vitamíny, i když toto ovoce nám čerstvé nechutná, je marmeláda.

Co budeme potřebovat na ten zázrak?

Ingredience

  • 1ks pektinu na 2 kg
  • 1 kg černého jeřábu – podrceného
  • 1 kg švestek vypeckovaných nakrájených na kousky
  • 1 kg cukru (krystal)
  • 2 pytlíky vanilkového cukru
  • 200 ml rumu
  • 2 lžíčky kyseliny citronové

Postup

Nejlepší je postupovat dle návodu na pektinu. V mém případě – ovoce dáme pomalu vařit a přidáme pektin smíchaný s 2 lžícemi cukru, promícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 2 minuty. Poté přidáme cukr, rum, vanilkové cukry a vaříme alespoň 7 min (stále mícháme). Odstavíme, přidáme 2 lžíčky kyseliny citronové, zamícháme a plníme ihned do sklenic. Ihned sklenice zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

A je to! Zázrak na světě!

Nasdílejte to: