Všichni z dennodenní masáže médií znáte, že existuje chlorella a spirulina, které jsou dle prodejců úžasné super potraviny, které musíte mít.

A co když vám řeknu, že taková petrželka, kterou spousta lidí vyndavá z chlebíčků s tím, že to se nejí, je super potravina také? Jen na petrželce se moc vydělat nedá, proto se to ani moc ve společnosti neví.

Již v historii byla petržel uctívána jako léčivka a lidé se k ní i tak chovali.

Řekové z ní vyráběli věnec a dávali ho svým sportovním vítězům. Také byla používána při židovské slavnosti „Beránek“ jako znamení zrození jara.

Účinky

  • velmi silné antioxidační schopnosti
  • čistí krev a tvoří nové červené krvinky
  • obsahuje 3x více vitamínu C než pomeranč
  • léčí záněty
  • podporuje činnost ledvin

Doporučení

Nebojte si zasypat polévku čerstvou petrželkou, nebo i s tou z mrazáku. A do nádivky se nebojte dát klidně více zeleného, než je v receptech.

Nasdílejte to: