- Home
- Herbář a koření
- PETRŽEL
Všichni z dennodenní masáže médií znáte, že existuje chlorella a spirulina, které jsou dle prodejců úžasné super potraviny, které musíte mít.
A co když vám řeknu, že taková petrželka, kterou spousta lidí vyndavá z chlebíčků s tím, že to se nejí, je super potravina také? Jen na petrželce se moc vydělat nedá, proto se to ani moc ve společnosti neví.
Již v historii byla petržel uctívána jako léčivka a lidé se k ní i tak chovali.
Řekové z ní vyráběli věnec a dávali ho svým sportovním vítězům. Také byla používána při židovské slavnosti „Beránek“ jako znamení zrození jara.
Účinky
- velmi silné antioxidační schopnosti
- čistí krev a tvoří nové červené krvinky
- obsahuje 3x více vitamínu C než pomeranč
- léčí záněty
- podporuje činnost ledvin
Doporučení
Nebojte si zasypat polévku čerstvou petrželkou, nebo i s tou z mrazáku. A do nádivky se nebojte dát klidně více zeleného, než je v receptech.
Nasdílejte to: