Ingredience
- 1 střední batát
- 1 velké jablko
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky skořice
- 1 lžíce karobu
- 1 lžička mletého badyánu
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- Velká špetka soli
- Rozinky na maličké kousky
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Napaříme oloupané jablko a batát na kousky. Následně rozmixujeme na pyré a přimícháme sůl. K pyré přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme, až nám vznikne těsto, ne tak tuhé jako na vyválení, ale ani ne řídké. Necháme odpočinout přes noc. Druhý den testo maličko prohněteme, vyválíme váleček průměr 3-5cm (možno upravit tvar v potravinářské fólii) a nití ukrajujeme z válečku kolečka, která pokládáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 min
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/12/20221211_142113-scaled-uai-258x194.jpg)
Nasdílejte to: