Na Vánoce každý peče stále to samé…Tak co se blýsknout s něčím novým?

Toto cukroví prostě nemá chybu. Voní po skočici, jablíčkách a má skvělou chuť batátů…

Tak jdeme na to!

Ingredience

  • 1 střední batát
  • 1 velké jablko
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžíce karobu
  • 1 lžička mletého badyánu
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • Velká špetka soli
  • Rozinky na maličké kousky

Postup

Napaříme oloupané jablko a batát na kousky. Následně rozmixujeme na pyré a přimícháme sůl. K pyré přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme, až nám vznikne těsto, ne tak tuhé jako na vyválení, ale ani ne řídké. Necháme odpočinout přes noc. Druhý den testo maličko prohněteme, vyválíme váleček průměr 3-5cm (možno upravit tvar v potravinářské fólii) a nití ukrajujeme z válečku kolečka, která pokládáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 min

Nasdílejte to: