Ingredience
- 1 střední batát
- 1 velké jablko
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky skořice
- 1 lžíce karobu
- 1 lžička mletého badyánu
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- Velká špetka soli
- Rozinky na maličké kousky




Postup
Napaříme oloupané jablko a batát na kousky. Následně rozmixujeme na pyré a přimícháme sůl. K pyré přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme, až nám vznikne těsto, ne tak tuhé jako na vyválení, ale ani ne řídké. Necháme odpočinout přes noc. Druhý den testo maličko prohněteme, vyválíme váleček průměr 3-5cm (možno upravit tvar v potravinářské fólii) a nití ukrajujeme z válečku kolečka, která pokládáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 20 min

Nasdílejte to: