Ingredience
- 1 šálek vlašských ořechů
- 1 šálek pekanových
- 1 slunečnicových semínek
- 3 šálky pohankové/kokosové mouky
- 4 lžíce rozemletého lněného semínka
- 2 lžíce karobu/kakaa
- lžíce perníkového koření
- Lžíce mleté skořice cejlonské
- 2 lžíce mletého hřebíčku
- 1 šálek datlové pasty
- 4 lžíce sirupu




Postup
Ořechy zalijeme vařící vodou, přidáme sůl a necháme 10 minut louhovat. Tím vyplavíme inhibitory, které jsou náročné pro trávení. Lněné semínko zalijeme studenou vodou – 12 lžic a necháme 10 odležet.
Všechny mokré ingredience rozmixujeme s ořechy do pasty. Pokud je hmota moc tuhá, přidáme vodu či rostlinné mléko. Vypracujeme rukou vláčné těsto, které necháme odležet nejlépe několik hodin v lednici. Formičky vytřeme olejem, vysypeme bezlepkovou moukou, naplníme a pečeme v předehřáté troubě na 160° 10min. Po upečení ihned ještě horké vyklopíme.

Nasdílejte to: