Raffaelo na Vánoce? No to přeci musí být!

Toto cukroví dělám již spoustu let. A vždy se po něm jen zapráší!

A že je z cizrny? Do dneška mi to nikdo nevěří…

Ingredience

  • 270g vařené cizrny (nebo 1 plechovka)
  • 100g jemně strouhaného kokosu (popř. proženeme mixérem)
  • 80g mandlové mouky
  • čekankový sirup/ med dle chuti
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • voda z cizrny/převařená voda
  • 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje či jiného

Postup

Všechny ingredience kromě kokosu rozmixujeme. Poté postupně zamícháváme kokos, až dostaneme konzistenci pro tvoření kuliček.

Uděláme kuličky a pokud máme i madle, zabalíme doprostřed i mandli. Celé to ještě obalíme v kokosu. 🙂

Nasdílejte to: