Ingredience
- 300 ml rostlinného mléka
- 50 ml oleje
- 1 zralý banán
- 120 g mletého máku
- 100 g pohankové mouky
- 80 g jiné mouky nebo škrobu
- 1 lžička prášku z vinného kamene
- 1/2 lžičky sody na pečení
- špetka soli
- kůra z jednoho Bio citrónu
- šťáva z 1/2 citrónu
- vanilková esence
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Suché ingredience společně promícháme, banán rozmačkáme vidličkou a přidáme kůru, mléko, šťávu a ostatní mokré ingredience. Mokré ingredience ideálně proženeme tyčovým mixérem. Následně smícháme a uděláme těsto konzistence hořčice nebo maličko řidší. Pokud je těsto husté přilijte mléko.
Děláme na suché pánvi nebo s trochou oleje.
Borůvky s trochou rostl. mléka, kokosu rozmixujeme na pyré. Hustotu můžeme ovlivnit kokosem, rozmixovaným lněným semínkem, chia nebo oříšky.
Zdobíme kokosem a višněmi.
luxus!
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/108814500_159442262370303_3307451083893744725_n-uai-258x194.jpg)
Nasdílejte to: