Tyto lívanečky jsou prostě úplná fantazie. Možná proto je dělám vždy na nějakou oslavu. 🙂

Ingredience

  • 300 ml rostlinného mléka
  • 50 ml oleje
  • 1 zralý banán
  • 120 g mletého máku
  • 100 g pohankové mouky
  • 80 g jiné mouky nebo škrobu
  • 1 lžička prášku z vinného kamene
  • 1/2 lžičky sody na pečení
  • špetka soli
  • kůra z jednoho Bio citrónu
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • vanilková esence

Postup

Suché ingredience společně promícháme, banán rozmačkáme vidličkou a přidáme kůru, mléko, šťávu a ostatní mokré ingredience. Mokré ingredience ideálně proženeme tyčovým mixérem. Následně smícháme a uděláme těsto konzistence hořčice nebo maličko řidší. Pokud je těsto husté přilijte mléko.

Děláme na suché pánvi nebo s trochou oleje.

Borůvky s trochou rostl. mléka, kokosu rozmixujeme na pyré. Hustotu můžeme ovlivnit kokosem, rozmixovaným lněným semínkem, chia nebo oříšky.

Zdobíme kokosem a višněmi.

luxus!

Nasdílejte to: