Tato sekaná je vždy součástí našich výletů do přírody. Prostě ji upečete a v pohodě vám vydrží tři dny v teple.

Což se moc o té masové říci nedá…

Ingredience

  • 1 hrníček čočka červená
  • polovina cibule
  • 2 lžíce čočková mouka nebo i jiná
  • 1 mrkev (velká)
  • sůl
  • majoránka
  • 2 vejce nebo lžíce chia a 1,5 lžíce lněných namletých semínek nechat 15 min ve vodě
  • 2 stroužky česneku
  • olej

Postup

Předem si čočku namočíme min na 2-3 hodiny, slijeme vodu a v čerstvé vodě čočku uvaříme. Cibulku osmahneme na oleji a obě suroviny promícháme v míse.

Přidáme mouku, nastrouhanou mrkev, majoránku a osolíme.

Nakonec rozklepneme ještě dvě vejce (nebo přidáme směs chia se lněným semínkem) a přidáme prolisovaný česnek.

Na pečící papír do srnčího hřbetu nandáme směs.

Poté pečeme asi 20 minut v troubě při 200 °C.

Nasdílejte to: