Ingredience
- kus máslové dýně nebo hokkaido
- namleté lískové oříšky
- namleté lněné semínko (zlaté či hnědé)
- sůl
- sušený česnek
- dýňové koření
- snítka tymiánu (nebo sušený)
Postup
Dýni nakrájíme na kousky, rozložíme na plech, posypeme solí a troškou dýňového koření a upečeme do měkka.
Pokud nechcete péct, můžete vařit v troše vody. Ale je poté nutné pomazánku více zahustit.
cibulku osmahneme na pánvi s trochou oleje a soli.
Upečenou dýni společně s ostatními ingrediencemi a cibulkou rozmixujeme na pomazánku/pyré.
podáváme na chlebu s vařenými/smaženými houbami nebo s vařeným bramborem, vajíčkem a s čímkoliv dalším…
Toto jídlo obsahuje v podstatě všechny dobroty, které zbožnuji…
Tip na závěr: Když už budete mít rozpálenou troubu, upečte si pár plátku řepy se solí a olejem….Vězte, že na talíři zmizí během chviličky!
Nasdílejte to: