Bršlice je opravdu vděčná rostlina. Roste všude jen tak bez povšimnutí, a přitom je stejně dobrá jako špenát!

Ingredience

  • 2 hrnky – bršlice kozí noha (nebo možno i kopřivy, pokud máte sušenou nebo z mrazáku)
  • olivový olej
  • cibule
  • 1/2 lžičky řimského kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 malé cukety
  • 4 rajčata
  • 1 lžička chilli (dle pálivosti)
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy

Postup

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme koření, maličko prohřejeme, přidáme nakrájenou zeleninu a bršlici nasekanou na drobno a podlijeme troškou vody, popř vývaru. Dusíme asi 10 min, dokud nebude cuketa měkká.

Skvělá delikatesa!

Nasdílejte to: