- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- BRŠLICOVÉ SOTÉ
Bršlice je opravdu vděčná rostlina. Roste všude jen tak bez povšimnutí, a přitom je stejně dobrá jako špenát!
Ingredience
- 2 hrnky – bršlice kozí noha (nebo možno i kopřivy, pokud máte sušenou nebo z mrazáku)
- olivový olej
- cibule
- 1/2 lžičky řimského kmínu
- 3 stroužky česneku
- 2 malé cukety
- 4 rajčata
- 1 lžička chilli (dle pálivosti)
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/104576419_151179476529915_379677226121138801_n-uai-258x344.jpg)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/vegetarian-dish-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/plant-based-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/gluten-free-uai-258x258.png)
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2021/10/lactose-free-e1637558628597-uai-258x258.png)
Postup
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme koření, maličko prohřejeme, přidáme nakrájenou zeleninu a bršlici nasekanou na drobno a podlijeme troškou vody, popř vývaru. Dusíme asi 10 min, dokud nebude cuketa měkká.
Skvělá delikatesa!
![](https://harmoniebylin.cz/wp-content/uploads/2022/01/104900622_151179466529916_731999949397378785_n-uai-258x344.jpg)
Nasdílejte to: