- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- DÝŇOVÉ GNOCCHI S ŘEPNÝM PYRÉ
Už jste někdy ukusili domácí gnocchi? Zkuste spojit v dýňové sezóně surovinu, které je plno, s úžasnou pochutinou, jako jsou gnocchi!
Ingredience
- 400g dýňového pyré (uvařená dýně máslová/hokkaido ve troše vody se solí, voda slitá a dýně rozmixovaná)
- 1 žloutek
- 300g celozrnné špaldové mouky
- 4 lžíce rostlinného mléka
- sůl
- řepa
- cibulka a česnek
Postup
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku.
Těsto rozdělíme na 4 části, z částí uděláme válečky a odkrajujeme 1,5cm dlouhé špalíčky.
Těsto ideálně nechte odpočinout. Pokud ale čas nemáte, není problém, na chuti to nepoznáte. (Odležením těsta vždy zlepšujete stravitelnost)
Vařte v osolené vroucí vodě asi 3 min. až gnocchi vyplavou.
Řepné pyré:
uvařenou nebo upečenou řepu rozmixujeme společně s orestovanou cibulkou a česnekem, solí, rozmixovaným lněným semínkem a bylinkami, které nás jen napadnou…
Nasdílejte to: