Už jste někdy ukusili domácí gnocchi? Zkuste spojit v dýňové sezóně surovinu, které je plno, s úžasnou pochutinou, jako jsou gnocchi!

Ingredience

  • 400g dýňového pyré (uvařená dýně máslová/hokkaido ve troše vody se solí, voda slitá a dýně rozmixovaná)
  • 1 žloutek
  • 300g celozrnné špaldové mouky
  • 4 lžíce rostlinného mléka
  • sůl
  • řepa
  • cibulka a česnek

Postup

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké nelepivé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku.

Těsto rozdělíme na 4 části, z částí uděláme válečky a odkrajujeme 1,5cm dlouhé špalíčky.

Těsto ideálně nechte odpočinout. Pokud ale čas nemáte, není problém, na chuti to nepoznáte. (Odležením těsta vždy zlepšujete stravitelnost)

Vařte v osolené vroucí vodě asi 3 min. až gnocchi vyplavou.

Řepné pyré:

uvařenou nebo upečenou řepu rozmixujeme společně s orestovanou cibulkou a česnekem, solí, rozmixovaným lněným semínkem a bylinkami, které nás jen napadnou…

Nasdílejte to: