Další recept plný bylinek. A to já ráda!

Ingredience

  • květák
  • cibule
  • olej
  • tymián
  • česnek – 4 stroužky
  • sůl, pepř
  • skořice – 1 lžička
  • pomerančové kari – lžíce (pomerančová kůra, kurkuma, česnek, šalvěj, kmín drcený, pepř mletý, koriandr mletý, hořčice)
  • zavařená rajčata (jedna sklenice/plechovka)
  • červené fazole uvařené – adzuki

Postup

Předehřejeme troubu, do pečící misky (pečícího talíře) vložíme pečící papír, položíme na něj připravený květák na růžičky rozebraný uříznutou stranou dolů, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje na vaření a dáme péct přikryté poklicí zapékací mísy. Asi na 30 – 40 minut. Zkrátka, jakmile bude květák lehce dozlatova opečen je hotovo. Během pečení obracejte.

Mezitím co se peče květák, dáme se do přípravy omáčky – směsi.

Na jemno nakrájím cibuli a orestujeme. Všechny ingredience včetně cibulky dáme do hrnce a necháme povařit, aby se chutě koření provoněly. Poté přidáme uvařené adzuki fazolky, upečený květák a vše promícháme.

Můžeme dochutit Tamari omáčkou nebo soyu omáčkou.

Nasdílejte to: