- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- KOPROVÁ OMÁČKA BEZ MOUKY
Koprovka bez mouky. Že to nejde? Věřte, že ano. A tato omáčka je prostě úžasná, rychlá a voní nádherně!
Ingredience
- 1 cibule
- 3 petržele
- půlka celeru
- voda a domácí vega/vývar
- sůl
- olej
- umeocet
- kopr
Postup
V hrnci necháme vzpěnit cibulku s trochou oleje a soli. Jakmile začne cibulka zlátnout, přihodíme do hrnce zeleninu na kostky a zalijeme vodou s vegou nebo vývarem tak, aby zelenina byla lehce ponořená, ale neplavala. Minimum vody je důležité.
Vaříme asi 15 min a následně směs rozmixujeme na hladkou omáčku. Popř. přidáme trošku vody, pokud je směs moc hustá. Pokud je řídká, zahustíme rozemletým lněným semínkem. Ochutíme umeoctem a pepřem dle libosti.
Následně přihodíme kopr a necháme společně jemně prohřát.
Vuala – hotovo!
Můžete podávat s vejcem a nočky či brambory, nebo s čímkoliv jiným, jako já.
Nasdílejte to: