Koprovka bez mouky. Že to nejde? Věřte, že ano. A tato omáčka je prostě úžasná, rychlá a voní nádherně!

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 petržele
  • půlka celeru
  • voda a domácí vega/vývar
  • sůl
  • olej
  • umeocet
  • kopr

Postup

V hrnci necháme vzpěnit cibulku s trochou oleje a soli. Jakmile začne cibulka zlátnout, přihodíme do hrnce zeleninu na kostky a zalijeme vodou s vegou nebo vývarem tak, aby zelenina byla lehce ponořená, ale neplavala. Minimum vody je důležité.

Vaříme asi 15 min a následně směs rozmixujeme na hladkou omáčku. Popř. přidáme trošku vody, pokud je směs moc hustá. Pokud je řídká, zahustíme rozemletým lněným semínkem. Ochutíme umeoctem a pepřem dle libosti.

Následně přihodíme kopr a necháme společně jemně prohřát.

Vuala – hotovo!

Můžete podávat s vejcem a nočky či brambory, nebo s čímkoliv jiným, jako já.

Nasdílejte to: