Jarní půst je občas těžký, už jen, že se snažíme jíst jednodušeji, odlehčíme tak játrům, slinivce, ledvinám a vůbec celému trávicímu traktu.

Věřte, není to o odříkání, ba naopak.

Je to výzva!

Výzva se naučit vařit jinak. A věřte, že chutně!

Ingredience

  • bio tempeh
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Čerstvý zázvor
  • Sůl
  • petrželka
  • špenát (nebo mangold)
  • Mrkev
  • Mandle předem namočené ve slané vodě přes noc a proprané
  • Rozinky předem namočené přes noc
  • Pepř

Postup

Na pánvi osmahneme zázvor s česnekem. Přidáme na kousky tempeh, opékáme ze všech stran a podlijeme tamari a povaříme několik minut. Na jiné pánvi začneme opékat zeleninu spolu s pepřem, mandlemi a rozinkami. Už nesolíme. Jakmile je zelenina hotová, přidáme tempeh a promícháme, aby se spojili chutě.

Wuala – kouzlus mňamozus na světě!

Nasdílejte to: