- Home
- Kuchařka
- Slané
- Hlavní jídla
- MANDLOVÉ LABŮŽO
Jarní půst je občas těžký, už jen, že se snažíme jíst jednodušeji, odlehčíme tak játrům, slinivce, ledvinám a vůbec celému trávicímu traktu.
Věřte, není to o odříkání, ba naopak.
Je to výzva!
Výzva se naučit vařit jinak. A věřte, že chutně!
Ingredience
- bio tempeh
- Olivový olej
- Česnek
- Čerstvý zázvor
- Sůl
- petrželka
- špenát (nebo mangold)
- Mrkev
- Mandle předem namočené ve slané vodě přes noc a proprané
- Rozinky předem namočené přes noc
- Pepř




Postup
Na pánvi osmahneme zázvor s česnekem. Přidáme na kousky tempeh, opékáme ze všech stran a podlijeme tamari a povaříme několik minut. Na jiné pánvi začneme opékat zeleninu spolu s pepřem, mandlemi a rozinkami. Už nesolíme. Jakmile je zelenina hotová, přidáme tempeh a promícháme, aby se spojili chutě.
Wuala – kouzlus mňamozus na světě!

Nasdílejte to: