Nechte se tímto pokrmem odnést do nepálské krajiny plné zelených kopců a malých vesniček, kde se stravují pouze tím, co si sami vypěstují…

Ingredience

  • 2 vejce uvařené natvrdo
  • 3 velké brambory uvařené ve slupce
  • 4 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • 1-2 lžičky kurkumy
  • 1-2 garam masaly
  • 1 velká cibule
  • chilli (sušené nebo čerstvé)
  • 6 cherry rajčátek nebo trošku protlaku
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • sušený koriandr
  • pepř

Postup

Cibuli a oloupaný zázvor nakrájíme na kostičky, prolisujeme česnek a vše orestujeme na pánvi s trochou oleje a soli. Přidáme rajčátka nebo protlak, veškeré koření, oloupané vejce natvrdo (nakrojíme jako špekáček, aby se kurkuma dostala všude), necháme chvíli podusit, aby se koření a vůně spojily. Do směsi dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky. Vše prohřejeme a můžeme servírovat posypané čerstvě namletým pepřem.

Rada na závěr!

S Chilli opatrně, vždycky je lepší méně pálivé jídlo, ať si každý přidá dle libosti..Aby jste pak neměli jazyk v ohni.

Nasdílejte to: